07
05
2023
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε η θρυλική ηθοποιός και τραγουδίστρια Σούλη Σαμπάχ – Σε στενό οικογενειακό κύκλο το τελευταίο αντίο

Θλίψη στο χώρο του θεάτρου προκάλεσε η είδηση πως σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός και τραγουδίστρια, Σούλη Σαμπάχ. Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook.
Θλίψη στο χώρο του θεάτρου προκάλεσε η είδηση πως σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός και τραγουδίστρια, Σούλη Σαμπάχ. Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook.

«Ακόμα μία θλιβερή αποχώρηση… Ακόμα μια σπουδαία κυρία του θεάτρου μας ταξίδεψε χτες βράδυ για το φως….

Η Σούλη Σαμπάχ (κατα κόσμον Αναστασία Χριστοδούλου γεννημένη το 1931) η σπουδαία αρτίστα, που θριάμβευσε στην επιθεώρηση και στο τραγούδι (ποιος δεν θυμάται την τσιγγάνα να τραγουδά το θρυλικό “Γαρύφαλλο στ’ αυτί” στην σπουδαία ταινία ΛΑΤΕΡΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ), που έζησε μια ζωή πλάι στον σύζυγο της λαμπερό κωμικό Δημήτρη Νικολαΐδη δεν είναι πια εδώ…

Όσοι την γνωρίσαμε θα την θυμόμαστε για το μπρίο, το ταλέντο και την ευγένεια της. Την είχαμε τιμήσει στο ημερολόγιό του 2019 απο το ΤΑΣΕΗ. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας…”

Η Σούλη Σαμπάχ τα τελευταία χρόνια είχε απομονωθεί στο σπίτι της στην περιοχή της Πανόρμου, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την υγεία της.

Γεννήθηκε το 1931 στην Αλεξάνδρεια. Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο.

Τη δεκαετία του 1950 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο “Τζάκι”.

Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία “Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο” μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη. Έχει εμφανιστεί επίσης σε πολλές άλλες γνωστές ταινίες, όπως: Η καφετζού, Δελησταύρου και υιός, Διακοπές στην Αίγινα, Η βίλα των οργίων, Θα σε κάνω βασίλισσα, Έξω φτώχεια και καλή καρδιά, Ο παπατρέχας.

Έπαιξε επίσης στην τηλεόραση σε σειρές όπως: Η γειτονιά μας (ΥΕΝΕΔ), Ορκιστείτε παρακαλώ, Πάτερ Ημών, Παππούδες εν δράσει, Κλείσε τα μάτια, Βελούδο από μετάξι.

Ήταν σύζυγος του, επίσης ηθοποιού, Δημήτρη Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από την ζωή το 1993 μετά από σοβαρά χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Σε νέα του ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας ενημέρωσε ότι επιθυμία της οικογένειας είναι η εξόδιος ακολουθία να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο γι αυτό δεν ανακοινώνει ώρα και τόπο.

“Η οικογένεια της αγαπημένης μας Σουλης Σαμπάχ, η οποία μας πληροφόρησε ότι ήταν κοντά της σε όλη την διάρκεια της περιπέτειας της υγείας της (επειδή γράφηκε ότι έφυγε μόνη κ ξεχασμένη), μας ενημερώνει ότι επιθυμία της είναι η εξόδιος ακολουθία να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο γι αυτό δεν ανακοινώνει ώρα και τόπο”.

Σταυρούλα Λούρου