05
05
2023
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κριτική: Φύλακες του Γαλαξία 3 (Guardians of the Galaxy Volume 3)

Ενώ ακόμα δεν έχει ξεπεράσει την απωλεια της Gamora, ο Peter Quill συσπειρώνει την ομάδα του για να υπερασπιστεί το σύμπαν για ακόμα μια φορά σε μια αποστολή που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος των Guardians αν δεν επιτύχει.
Ενώ ακόμα δεν έχει ξεπεράσει την απωλεια της Gamora, ο Peter Quill συσπειρώνει την ομάδα του για να υπερασπιστεί το σύμπαν για ακόμα μια φορά σε μια αποστολή που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος των Guardians αν δεν επιτύχει.

Κριτική:

Το σόου με τις ταινίες της Marvel συνεχίζεται! Υποτίθεται ότι αυτή θα ήταν μια διασκεδαστική και συναρπαστική διαστημική περιπέτεια που αναδεικνύεται από την υπέροχη καρδιά και το χιούμορ των χαρακτήρων της, κάτι που όμως για ακόμα μια φορά δεν συνέβη. Σε όλη την ταινία, ο χαρακτήρας του Rocket βρίσκεται στον πυρήνα της ιστορίας και προφανώς οι δημιουργοί της ταινίας το βρήκαν ενδιαφέρον όχι όμως και οι θεατές.

Η ταινία προσπαθεί να εξισορροπήσει τη δράση με την κωμωδία και το δράμα σε συνδυασμό με τους χαρακτήρες και τις σχέσεις τους, όμως όλο αυτό καταντάει με τρομερή βαβούρα χωρίς κάνενα απολύτως νόημα. Το καστ είναι πραγματικά καλό, με τον Pratt και τον Cooper να παρουσιάζουν πολύ καλές ερμηνείες ως Quill και Rocket, αλλά δυστυχώς “καταπίνονται” από όλα τα υπόλοιπα. Η Saldana και η Karen Gillan είναι επίσης καλές ως Gamora και Nebula, ενώ το ίδιο ισχύει για τον Vin Diesel και τον Sean Gunn ως Groot και Kraglin, αντίστοιχα. Το πρόβλημα ξεκάθαρα εδώ δεν είναι οι ερμηνείες αλλά η ταινία γενικότερα...

Η ταινία περιλαμβάνει άφθονη δράση και εκρήξεις, νομίζοντας ότι έτσι θα καταφέρουν να “ξεγελάσουν” το κοινό ότι εδώ έχουν κάνει μια σωστή και σοβαρή δουλειά. Η πλοκή είναι επίσης γεμάτη ελαττώματα, με ορισμένες από τις ιστορίες να αισθάνονται βιαστικές ή υπανάπτυκτες.

Αυτό το φιλμ είναι σίγουρα το χειρότερο της τριλογίας! Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, η Marvel έχει πλέον κουράσει και οι ταινίες της δεν έχουν τίποτα πρωτότυπο και το μόνο που κάνουν είναι να επαναλαμβάνονται όσο πάει και με πιο “άσχημες” ταινίες.


- Σκηνοθεσία: James Gunn

- Σενάριο: James Gunn, Dan Abnett, Andy Lanning

- Ηθοποιοί: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Karen Gillan, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Sean Gunn, Sylvester Stallone

- Διάρκεια: 150 λεπτά

Σταυρούλα Λούρου