20
10
2023
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κριτική: Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού (Killers of the Flower Moon)

Μέλη της φυλής Osage στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δολοφονούνται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες τη δεκαετία του 1920, πυροδοτώντας μια μεγάλη έρευνα του F.B.I, στην οποία εμπλέκεται ο J. Edgar Hoover.
Μέλη της φυλής Osage στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δολοφονούνται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες τη δεκαετία του 1920, πυροδοτώντας μια μεγάλη έρευνα του F.B.I, στην οποία εμπλέκεται ο J. Edgar Hoover.

Κριτική:

Μια εξαιρετική και καλοφτιαγμένη ταινία από τον βραβευμένο με όσκαρ Martin Scorsese και τον επίσης βραβευμένο με όσκαρ σεναριογράφο Eric Roth! Κρατάει πολλά συναισθήματα από αυτές τις δολοφονημένες ψυχές της φυλής Osage!

Το στήσιμο της ιστορίας είναι άψογο και μπαίνουμε στην καρδιά της ιστορίας αμέσως. Εξαιρετική η εισαγωγή των χαρακτήρων, όπου κάθε μεμονωμένος χαρακτήρας παρουσιάζεται με έναν γρήγορα έξυπνο τρόπο και κάνει τους θεατές να εμπλακούν στη μέση μεγάλων και μικρών γεγονότων της ταινία και πραγματικά να “κολλούν” με τους χαρακτήρες.

Η ερμηνεία του DiCaprio είναι μία από τις καλύτερες ερμηνείες που έχει δώσει ποτέ, ενώ ο De Niro αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο καλός ηθοποιός είναι σε ολόκληρη την ταινία με αυτόν τον αντιπαραβαλλόμενο χαρακτήρα. Από την μεριά της η Lily Gladstone δίνει και αυτή μία άψογη ερμηνεία, που λογικά θα την οδηγήσει στην “κούρσα” για το χρυσό αγαλματίδιο.

Η ταινία είναι μεγάλη αλλά χωρίς ούτε ένα βαρετό δευτερόλεπτο. Περιέχει μεταμορφώσεις χαρακτήρων και ανατροπές σε γεγονότα και εισαγωγές ορισμένων χαρακτήρων με τις ηθικές συγκρούσεις και τις προθέσεις τους και όλα αυτά προχωρούν με ιδιοφυή τρόπο μέσα στην ταινία, έτσι ώστε να μην είναι εξαντλητική και όλα μοιάζουν σαν να βλέπεις μικρά κεφάλαια.

Πιστεύω ότι αυτή είναι μια από τις καλύτερες ταινίες που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια!

- Σκηνοθεσία: Martin Scorsese

- Σενάριο: Eric Roth, Martin Scorsese, David Grann (βιβλίο)

- Ηθοποιοί: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, John Lithgow, Brendan Fraser, Cara Jade Myers, Janae Collins, Jillian Dion, Jason Isbell

- Διάρκεια: 206 λεπτά

Σταυρούλα Λούρου