01
09
2023
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κριτική: Ανατομία Μιας Πτώσης (Anatomie d Uune Chute / Anatomy of a Fall)

O Σάμιουελ βρίσκεται νεκρός στο χιόνι έξω από το απομονωμένο σαλέ όπου ζούσε με τη σύζυγό του Σάντρα, Γερμανίδα συγγραφέα, και τον 11χρονο γιο τους Ντάνιελ, ο οποίος πάσχει από προβλήματα όρασης.
O Σάμιουελ βρίσκεται νεκρός στο χιόνι έξω από το απομονωμένο σαλέ όπου ζούσε με τη σύζυγό του Σάντρα, Γερμανίδα συγγραφέα, και τον 11χρονο γιο τους Ντάνιελ, ο οποίος πάσχει από προβλήματα όρασης.

Η έρευνα για τον θάνατό του οδηγεί στο συμπέρασμα του “ύποπτου θανάτου”, καθώς οι αρχές δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα αν αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε. Τελικά, η σύζυγός του κατηγορείται και παρακολουθούμε τη δίκη της που φέρνει στο φως κρυμμένα μυστικά…


Κριτική:

Καταπληκτικό σενάριο, υπέροχες ερμηνείες (η Sandra Hüller είναι απολύτως φανταστική), καταπληκτική μουσική και φανταστική δουλειά με την κάμερα.

Η ταινία παρουσιάζει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον, οι ανατροπές είναι απρόβλεπτες και κάθε στιγμή “σκάβει” βαθύτερα στις περιπλοκές και στις ατέλειες στη σχέση ενός πλούσιου διανοούμενο μεσήλικου ζευγαριού.

Ο ένας από τους συντρόφους φαίνεται συναισθηματικά πιο δυνατός από τον άλλο, έτσι ξεπερνούν τα οικογενειακά δράματα και τραγωδίες τους με διαφορετικούς τρόπους, σε τέτοιο βαθμό που καταλήγει με τον έναν από τους συντρόφους νεκρό και τον άλλο στο δικαστήριο, κατηγορούμενο για φόνο. Έτσι εκτιθέμεθα σταδιακά στα μυστικά τους και νιώθουμε ελεύθεροι να αναγνωρίσουμε κάποια από αυτά ως δικά μας.

Συνοψίζοντας, μπορεί να ξεκινήσετε να παρακολουθήσετε αυτήν την ταινία χωρίς προσδοκίες,όμως δίνει πολλή τροφή για σκέψη και συζήτηση και σου αφήνει την αίσθηση ότι αυτή είναι μια τέλεια φτιαγμένη ταινία!


- Σκηνοθεσία: Justine Triet

- Σενάριο: Arthur Harari, Justine Triet

- Ηθοποιοί: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner, Antoine Reinartz, Samuel Theis, Jehnny Beth, Saadia Bentaïeb, Camille Rutherford, Anne Rotger, Sophie Fillières

- Διάρκεια: 150 λεπτά

Σταυρούλα Λούρου