15
09
2023
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κριτική: Γάμος αλά Ελληνικά 3 (My Big Fat Greek Wedding 3)

H οικογένεια Πορτοκάλος ταξιδεύει στην Ελλάδα για μια οικογενειακή επανένωση, καθώς η τελευταία επιθυμία του πατέρα της Τούλας ήταν μια επανένωση στην ελληνική γενέτειρά του.
H οικογένεια Πορτοκάλος ταξιδεύει στην Ελλάδα για μια οικογενειακή επανένωση, καθώς η τελευταία επιθυμία του πατέρα της Τούλας ήταν μια επανένωση στην ελληνική γενέτειρά του.

Η Τούλα βάζει ως προτεραιότητά της να εκπληρώσει την επιθυμία του πατέρα της και βρίσκει τους αγαπημένους του φίλους για να του παραδώσει ένα ημερολόγιο, το οποίο αφηγείται την ιστορία της ζωής του…


Κριτική:

Μεγάλη απογοήτευση με αυτήν την ταινία! Καθόλου αστεία, το χιούμορ είναι για παιδιά – ούτε καν για εφήβους – και η υποκριτική είναι κακή. Φαίνεται ότι οι ηθοποιοί έκαναν το καλύτερο δυνατό με αυτό το “άνευρο” σενάριο. Η ιστορία είναι προβλέψιμη από το πρώτο λεπτό της ταινίας.

Έμοιαζε σαν μια εξαναγκασμένη κωμωδία και τα αστεία δεν είχαν έμπνευση. Η αλήθεια είναι ότι το νέο αυτό σίκουελ φαινόταν σαν μια περιττή προσθήκη, ενώ μεγάλο ρόλο έπαιξε και τα κενά μεταξύ των ταινιών, τα οποία ήταν αρκετά εκτεταμένα: 2002-2016-2023.

Ο διάλογος ήταν κυρίως ένας καταιγισμός “όχι”, και το χιούμορ βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό σε επαναλαμβανόμενα αστεία που με το ζόρι έβγαιναν. Επιπλέον, όλα έδειχναν σαν ένα απίστευτα τετριμμένο, κλισέ και χωρίς έμπνευση, ειδικά επειδή πολλά από τα αστεία, “ανακυκλώθηκαν” από τις δύο πρώτες ταινίες και πραγματικά ότι είχαν υπερβολική χρήση σε αυτό το σημείο.

Σίγουρα, σε όλους αρέσουν οι χαλαρές και ανάλαφρες ταινίες, αλλά αυτή είναι πραγματικά όχι και σίγουρα όχι ταινία για κινηματογράφο! Καλύτερα να περιμένετε σε κάποια πλατφόρμα τύπου Netflix ή τηλεοπτικό κανάλι.


- Σκηνοθεσία: Nia Vardalos

- Σενάριο: Nia Vardalos

- Ηθοποιοί: Nia Vardalos, John Corbett, Louis Mandylor, Elena Kampouris, Lainie Kazan, Andrea Martin, Maria Vacratsis, Gia Carides, Joey Fatone, Elias Kacavas

- Διάρκεια: 92 λεπτά

Σταυρούλα Λούρου