13
10
2023
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κριτική: Ο Εξορκιστής: Πιστός (The Exorcist: Believer)

Η κόρη του Victor Fielding, Angela και η φίλη της Katherine εξαφανίζονται στο δάσος και επιστρέφουν τρεις μέρες αργότερα, χωρίς να θυμούνται το παραμικρό.
Η κόρη του Victor Fielding, Angela και η φίλη της Katherine εξαφανίζονται στο δάσος και επιστρέφουν τρεις μέρες αργότερα, χωρίς να θυμούνται το παραμικρό.

Τα δυο κορίτσια αρχίζουν να δείχνουν σημάδια δαιμονικής κατοχής και η μόνη λύση του Victor είναι να αναζητήσει την Chris MacNeil, τον μόνο ζωντανό άνθρωπο που έχει ζήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην κόρη της πριν από πενήντα χρόνια.


Κριτική:

Το "The Exorcist: Believer" είναι μια ταινία της οποίας το τρέιλερ ήταν καλύτερο από την ίδια την ταινία και η οποία υποσχόταν στην ουσία μια τύπου παλιά κλασική ιστορία τρόμου, αλλά προσθέτοντας νέα στοιχεία. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Το σενάριο ξεκινά χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, οι σκηνές των πρώτων συμπτωμάτων της δαιμονικής κατοχής ήταν αρκετά απλές και δεν δημιουργούσαν ένταση, οι σκηνές εξορκισμού δεν ξεχωρίζουν και αισθάνονται παράλογες, ενώ η χρήση χαρακτήρων από την αρχική ταινία δεν έχει νόημα, η συμμετοχή τους είναι σχεδόν άσχετη. Αυτό που έλειπε εντελώς είναι η ουσία της αρχικής ταινίας του 1973, “The Exorcist”.

Οι περισσότεροι θεατές ίσως ήταν αρχικά ενθουσιασμένοι επειδή η ταινία του 1973 είχε συνέχεια, αλλά τελικά κατέληξε να είναι απογοητευτική. Δεν υπήρχε τίποτα στην κυριολεξία. Έμοιαζε σαν να βρίσκεσαι σε ένα τρενάκι που πηγαίνει μόνο ευθεία χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Αν και η κινηματογράφηση ήταν αξιοπρεπής, κάτι που βοήθησε στο να μην είναι εντελώς βαρετή η ταινία. Η υποκριτική ήταν εντάξει, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Υπήρχαν μερικά jump scares λόγω δυνατών ηχητικών εφέ. Αλλά συνολικά, του έλειπε η συγκίνηση και ο τρόμος που περιμένεις από μια ταινία του είδους.


- Σκηνοθεσία: David Gordon Green

- Σενάριο: Peter Sattler, David Gordon Green, Scott Teems , Danny McBride, William Peter Blatty

- Ηθοποιοί: Linda Blair, Ellen Burstyn, Jennifer Nettles, Leslie Odom Jr., Olivia O'Neill, Ann Dowd, Lidya Jewett, Raphael Sbarge, Norbert Leo Butz, Ben Bladon, Chloe Traicos, E.J. Bonilla

- Διάρκεια: 111 λεπτά

Σταυρούλα Λούρου