08
05
2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Πέμπτη η κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου

Η είδηση θανάτου της ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο. Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, το Μεγάλο Σάββατο.
Η είδηση θανάτου της ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο. Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, το Μεγάλο Σάββατο.

Ήταν γνωστό πως τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός έδινε μια μεγάλη μάχη για τη ζωή της, καθώς "πάλευε" με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Μάλιστα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω της νόσου.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη και μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Όμως εκείνη γνώριζε από μικρή ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, εκείνη γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.

Οι δυο τους υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία Και συ χτενίζεσαι, που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη.

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο.

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας θεωρείται η ενσάρκωση της "Μαντάμ Σουσού" στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87.


Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές: "Οι τρεις Χάριτες" και "Ντόλτσε Βίτα"

Την τηλεοπτική σεζόν 2003-2004, συμπαρουσίαζε μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, τον Χρήστο Ευθυμίου, τον Μένιο Σακελλαρόπουλο, τον Κλέονα Γρηγοριάδη και την Ματθίλδη Μαγγίρα, το τηλεπαιχνίδι "Το show των εκατομμυρίων", το οποίο έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2003 από το MEGA.


Η κηδεία

Η κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού θα γίνει την Πέμπτη 9 Μάϊου, ωστόσο από το περιβάλλον της ηθοποιού δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το τελευταίο "αντίο".

Η απώλεια της Άννας Παναγιωτοπούλου αφήνει ένα μεγάλο κενό στα καλλιτεχνικά δρώμενα, όμως οι ερμηνείες της θα συνεχίσουν να ζουν μέσα από τις αναμνήσεις των θαυμαστών της και τις επαναλήψεις των αγαπημένων της σειρών.

Σταυρούλα Λούρου